video-megfigyelo-rendszer

Videó megfigyelő rendszer segítségével ön távollétében is nyomon követheti, hogy mi történik lakása, irodája, üzlethelyisége, ipari üzeme területén. Több telephely esetén egy helyről ellenőrizheti az összeset. A képek egy központi rögzítőegységen tárolódnak így később visszakereshetők.

Távollétében internet hozzáférés segítségével betekintést nyerhet az aktuális történésekbe, hiszen minden általunk telepített rendszer lehetőséget biztosít távoli betekintésre, megfelelő azonosítás után.

A vidó megfigyelő rendszerek működésük alapján két fő csoportra oszthatók: a hagyományos technológia felhasználásával működő analóg CCTV, és az újabb IP alapú rendszerek. Szervezetünk mindkét rendszer kiépítésében és üzemeltetésében több éves tapasztalattal rendelkezik.

Az analóg rendszerek, az IP alapú rendszerek jobb minősége és folyamatosan csökkenő ára miatt egyre inkább kiszorul az általunk forgalmazottak közül.

Analóg kamera rendszerek

Az analóg CCTV rendszerek viszonylag kedvező áron kivitelezhetőek. Az alkalmazott kamerák felbontása max 550-600 TV sor ezért a megfigyelt terület és a kamera között kis távolságnak kell lennie az értékelhető kép elérése érdekében. Például egy jármű rendszámának leolvasására majdnem minden esetben külön kamerára van szükség (ezek ára magasabb a jobb felbontás miatt). A rögzített képek nagyíthatósága korlátozott. A rendszer távoli elérése (4- 8 kamera esetén )a szükséges nem túl nagy sávszélesség miatt interneten keresztül megtekinthető.

IP kemara rendszerek

Az IP kamerák választéka is rendkívül széles. A tudásszint és a különböző feladatokra való alkalmasság miatt több kategóriából lehet választani. A nagy felbontású kamerák által készített képekről az apróbb részletek is láthatóvá válnak, így akár az autók rendszáma, vagy pénztárak figyelése is elérhetővé válik. Távoli elérésre természetesen alkalmasak, de a nagyobb felbontás miatt a képek átvitele nagy sávszélességet igényel , általában csak néhány (olykor csak 1) kamera képe tekinthető meg.